Sci-fi karakterek fából

Azt hiszem az már köztudott tény, hogy nagy sci-fi rajongó vagyok és készítettem már pár intarzia képet ebben a témában. Mindnek megvan a maga kis története, amit szeretnék veletek megosztani és a poszt végén írhattok véleményt és  kifejthetitek a meglátásaitokat. A munkáimat kronológiai sorrendben mutatom be.

Yoda mester

Ez az intarziám nagyon meghatározó volt a pályafutásomat illetően, ugyanis Yoda mester volt az első intarziám, amit eladásra kínáltam, hogy szerencsét próbáljak.

Már nem is tudom milyen indíttatásból alkottam meg ezt a sci-fi karaktert, nem is nagyon volt célom vele. Pusztán hobbi, remek szórakozás és kikapcsolódás volt. De mikor elkészültem, annyi pozitív visszajelzést és ösztönzést kaptam kedves barátaimtól és családtagoktól, hogy úgy gondoltam teszek egy próbát. Felteszem az internetre és lesz, ami lesz. Nem is kellett túl sokat várnom, hogy gazdára leljen Yoda intarziám. Jelenleg egy iroda falán figyel és adja az erőt a dolgozóknak.

A háttér gyönyörű flóderos dió, a “fehér” részek juhar, a középtónusok pedig anigree és szemesjávor.

Yoda mester itarzia képek
Yoda intarzia falikép

Leonard Nimoy (Mr. Spock)

Szinte az első portréim közé tartozik Leonard Nimoy, aki Mr. Spockot személyesíti meg az eredeti Enterprise soroztaban. Mikor hallottam szomorú halálhírét, úgy gondoltam egy intarzia képpel szeretnék tisztelegni remek színészi és írói munkássága előtt.

nimoy intarzia készítés
Nimoy portré készítése
nimoy fából
Az Enterprise egy darabját vágom

A hátteret dióból készítettem, hogy mégjobban az űr vagy egy csillagköd hatását keltsem. A háttérben meghúzódó Enterprise űrhajó, kőris, füstölt gesztenye és cseresznyefából készítettem. Mr. Spock arca juhar, haja és harbója füstölt gesztenye, ruhája amboyna gyökér és a kommunikátora fenyő furnérból készült.

Nagyon izgalmas volt elkészíteni, hiszen -akárcsak a rajzban- a portré a legnehezebb műfaj.

Mr. Spock (Leonard Nimoy)

Delorien

A híres és elmaradhatatlan sci-fi klasszikus. Sokunknak meghatározó filmélménye a Vissza a jövőbe c. mozi.

Bevallom már nem emlékszem, hogy hogyan jött az ötlet, csak volt egy nagyon régi öreg dobozom, amit a gazdája kidobásra ítélt. Ezt restaurálási vénám nem hagyhatta, így kezelésbe vettem és megmentettem a biztos végtől.

régi doboz felújítása
az eredeti, kidobásra ítélt doboz

A dobozt szépen megcsiszoltam, a furnérhibákat és repedéseket javítottam. És valahogy megszületett az ötlet, hogy Delorien.

Autót nem készítettem még, úgyhogy jó kis kihívásnak tekintettem elébe. De ismét bizonyosságot nyert a tény, hogy intarziázni BÁRMIT lehet.

A doboz nagyon hamar gazdára is talált. Mikor párommal –mostani férjemmel- megismerkedtem és látta a munkáimat, azonnal szemet vetetett a kis dobozra és rám is 😛

delorien intarziás doboz
Delorien láda

Patrick Steward (Picard kapitány)

Ha már Star trek és kapitányok, nekem nagy kedvencem Picard kapitány az enterprise új generációból. Ami kapóra is jött, ugyanis a Kockart  grafikai közösségi oldalon meghirdetett alkotói versenyen a nyertesnek felajánlottam, hogy elkészítek egy intarzia képet. A nyertes Thubakabra lett, aki szintén alkotó (nézzétek meg a munkáit 😉 )Star trek rajongó és Picard kapitány portréját választotta nyereményeként. Nagyon örültem, hogy elkészíthettem a nyereményt, ráadásul a kedvenc kapitányomról.

picard kapitány fa portré
Jean-Luc Picard (Patrick Stewart)

Mr. Spock (megrendelésre)

Mivel sok con-on és sci-fi fantasy rendezvényen megfordulok, így elkerülhetetlen a sci-fi rajongókkal való ismerkedés. 😀 Volt akinek annyira tetszett a munkám, hogy szülinapra rendelt tőlem egy Mr.Spock portrét. Saját képet küldött a kedves megrendelő és az alapján készítettem el egyedi intarziáját.

Ráadásul remek társaságot ismerhettem meg az intrazia kápcsán, akikkel mai napi tartjuk a kapcsolatot.

spock portré fából intarzia
Leonard Nimoy portré (Mr. Spock)

Borg királynő

Ha már sci-fi és Star trek, akkor egyértelmű, hogy egy főgonoszt is meg kell alkotni és ki más lenne az, mint a Borg királynő. Ez az intarzia képem még a TV-ben is szerepelt a Balatoni nyár c. műsorban.

Szerintem a legérdekesebb rész a háttér, ami geszetnye gyökérből készült. Elképesző mintázata, abszolút az űrt jeleníti meg. A királynő ruhája füstölt eukaliptusz és dió. Az arca festett juhar és kétszer késelt szemes jávor.

Nem vagyok híve a színezett furnéroknak , de itt úgy gondolom elengedhetetlen volt.

Borg királynő intarzia portré
Borg királynő a Stra trekből

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük