Bemutatkozás

Találkozásom a faiparral


Nyilas Andrea vagyok és egyedi intarziák készítésével foglalkozom, immár 15 éve űzöm ezt a csodás szakmát. A Kozma Lajos Faipari Szakközép Iskolában végeztem tanulmányaimat, ahol megismerkedtem a faiparnak e csodás művészeti ágával. 2010-ben elvégeztem a faipari technikumot. 5 évig dolgoztam asztalosként, ahol szert tettem restaurátori és kész bútor gyártási tapasztalatokra. Mellette mindvégig űztem az intarziakészítést.

Kezdetben csak saját szórakoztatásomra, család, barátok megajándékozására, készítettem képeket és egyéb ajándék tárgyakat. A későbbiekben úgy hozta az élet, hogy már megrendeléseket is el tudtam vállalni és megalkotni az emberek egyedi elképzeléseit.

Annyira szerették, hogy ilyen fajta „újdonságot” látnak, hogy úgy döntöttem ez lesz a fő hivatásom. Jelenleg 3. éve foglalkozom csak az intarziakészítéssel. Nagyon sok stílusban készítek képeket. Portrék, tájképek, mandalák, címerek és még nagyon sokáig sorolhatnám a kategóriákat. Ha részletesebben böngésznél a munkáim között, akkor azt a  Boltomban megteheted. 

Úgy vélem, hogy a világon bármit el lehet készíteni a furnérok kifogyhatatlan tárházából, csak megfelelő elszántság és némi kreativitás szükséges hozzá.

Bárki otthonát képesek díszíteni ezek az egyedülálló alkotások, még a mai modern és felgyorsult világban is. Szeretném megőrizni a szakmát, legyen szó egy hagyományos motívumról vagy akár egy sci-fi főhős szereplőjéről.

Szívesen megosztom tudásomat a tanulni vágyókkal és örülök is, ha van efelé a szakmához érdeklődésük. Ha olvasnál kicsit többet az intarzia készítés folyamatáról, akkor ajánlom figyelmedbe a Blogomat  ahol sok-sok képpel mutatom be a készítést.

Vagy a Youtube csatornámon is nézhetsz videókat, hogy hogyan készítem az intarziát.

Jelenleg faliképeket, díszdobozokat és kulcstartókat készítek. De a bútorrestaurálást sem szeretném elfelejteni és a „tervem” része, hogy megmutassam az embereknek, hogy egy régi bútort is lehet modern köntösbe öltöztetni.