Állatok fából

Mint mindenki, én is nagyon szeretem az állatokat és ha már szeretem őket, akkor miért ne készítenék róluk intarzia képeket.

Ez egy kis egyveleg, a már elkészített állatos intarziáimról. Egy-egy rövid történettel szeretném elmesélni a képeim születését.

Róka portré

A történet igen kedves és mókás. A megrendelőm vezetékneve Róka volt és imádta is a rókákat, így mindenképp egy rókás intarziát szeretett volna. Három rajzot készítettem neki, amiből őt választotta ki.

Nagyon élvezetes munka volt. Az első állat portrék közé tartozik, amit készítettem. Természetesen nagyon elégedett volt a megrendelő és a mai napig büszkén lóg a falán.

Panda

Ki ne szeretné a kis cuki fejű, gomb szemű pandákat? Pusztán magam szórakoztatására készítettem, az intarzia még megvásárolható ITT.

Az intarzia érdekessége:

  • a fekete részeket füstölt gesztenyéből és eukaliptuszból készítettem
  • a fehér részeker riglis juharból
  • a hátteret pedig rózsából, amiről tudni kell, hogy rettenetesen kemény anyag. Mintha üveget vágnék egy életlen késsel.

Ezzel csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy a háttér elkészítése több időmbe került, mint maga az intarzia elkészítése, de úgy gondolom, hogy a rózsa szépsége mindenért kárpótól 😊

Kardinális pinty

Egy grafikai oldal havi kihívásán szerepelt ez a referencia fotó, amit intarzia formájában meg is alkottam. Nagy meglepetésemre a versenyt meg is nyerte az alkotásom. Az intarzia kép még megvásárolható ITT.

Szarvasbőgés

szarvas bőgés intarzia kép

Egy megrendelőm, saját fotója alapján készítettem el ezt a szarvas intarziát. Csak diót és juhart használtam. Itt remekül látszik, hogy a diónak mennyi fajtája és árnyalata van.

Ha fotó alapján készítettnél egy intarziát, ITT megteheted.

Dohányzóasztal szarvasok

intarziás dohányzóasztal
szarvas intarzia

Még a 20-as éveimben (már mondhatom 😀) a faipari suli végzős évében vizsgaremeket kell készíteni. Én ezt a dohányzóasztalt készítettem, rajta egy intarzia képpel. Már akkor a szívem csücske volt ez a csodás szakma. Az asztalt platánból az intarziát pedig dióból és juharból készítettem. A bútorkiállításon 3. helyezést értem el.

Bagoly

Szintén egy saját ötlet és megvalósítás. A kép elkelt, de utána angliából megkerestek, hogy szeretnék felhasználni egy verses kötet borítójának az alkotásomat. Nagyon meglepett és örültem neki, természetesen bele is egyeztem. Egy példányt is kaptam belőle

Jin jang madarak

A Kockart grafikai oldalon, az egyik tag rajza (Audrey) nagyon megtetszett és megkérdeztem, mit szólna ha fából elkészíteném. Nagyon örült neki. Remek kis kihívás volt, rengeteg vágásomba és időmbe került elkészíteni ezt az intarziát de megérte.

Videót is készítettem a folyamatról.

Keleti hangulat

Mindig szerettem volna egy tigrist elkészíteni, de nem a hagyományos nézetből. Szerettem volna hozni egy keleties hangulatot. Szintén egy videó a készítésről

Szarvas koponya

Olyan szépek a koponyák. Mivel én nem vadászhatok így magamnak készítettem egy trófeát. Az intarzia még megvásárolható ITT

Koi halak 2x

Az első koi halas intarziámat pusztán alkotási vágytól megrészegülve készítettem el.  Minden pillanatát élveztem a kép elkészítésének. Rengeteg egzotikus faanyagot használtam, mint a makassar ében, movingui, tulipán stb…

A képem kiállításra került két alkalommal is. Már több kiállításon nem fog részt venni, mert nagy örömömre megtalálta a gazdáját.

koi halak intarzia kép

A második koi halas intarziám kicsit nagyobb falat volt.

Ausztráliából kaptam egy megrendelést, hogy készítsek körbe úszó koi halakat. Külön fotókat is kaptam, hogy milyen mintájú halakat szeretne a kedves megrendelő. Izgalmas és nagy megrendelés volt. A kép 80 cm átmérőben készült.

Szülinapi kutya

kutya intarzia portré

A megrendelő által küldött fotó alapján készítettem ezt az intarzia képet. Remek kis kihívás volt. Ha szeretnél nekem kihívást adni, akkor Küldj te is egy fotót kiskedvencedről és elkészítem neked az egyedi portréját fából.

Remélem tetszett a gyűjteményem és ha van ötleted vagy szívesen látnál más állatokról készült intarziát is, csak írj egy üzenetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük